اختلالات روانی

اسکیزوئید

به نام خدا

اسکیزوئید و انواع آن  :

 

رفتار و گفتار این آدما مثل آدم آهنیه و اِلمان های هیجانی و احساسی ندارن . چون بسیار انزوا طلبن و ارتباط خیلی کمی با مردم دارن،زیاد از خودشون شناختی ندارن.

به خاطر اینکه نسبت به محرک های اجتماعی بی تفاوت هستن ، درون نگری ندارن و از اینکه فرد عزیزی رو تو زندگیشون از دست بدن اصلا ناراحت نمیشن . در روابط بین فردی  ، سلطه پذیر هستن چون نیاز های خودشون و بقیه رو درک نمیکنن . به خاطر همین روابط اجتماعی رو کم میکنن و توی خانواده  نقش حاشیه ای  و بسیار کمرنگی  دارن . خیلی سرد ، بی روح ، بی تفاوت ، دلسرد کننده و خسته کننده به نظر میرسن.پس از نظر هیجانی خیلی آرومن . نسبت به احساس های مختلف مثل شادی  ، لذت و ، خشم  و … بی تفاوتن.

از نظر کاری و شغلی ، کارهایی رو انتخاب میکنن که با رئیس و ارباب رجوع ارتباطی برقرار نکنن.

هیچ تمایل و اشتیاقی به ازدواج اصلا ندارن و ترجیح میدن تنهای تنها توی یه اتاق زندگی کنن. سابقه ی انزوای اجتماعی و میل به دوری از دیگران را دارن.

 

چرا جذب اسکیزویید ها میشیم؟

می شه گفت در بیشتر موارد فریبنده ترین و جذاب ترین ویژگی  اسکیزوئید ها ، روحیه انزواطلبی اونا هست   که از نظر ما بسیار بی آزارن . این شخاص ممکنه بی تجربه و بسیار ساده به نظر برسن و در موقعیت های اجتماعی و روابطشان با دیگران نسبت به گفته ها و برخورد هاشون اون  قدر نا مطمئن هستن  که ما با بی فکری تمام سعی می کنیم از اونا مراقبت کنیم. درست مثل یک پدر/مادر یا خواهر/ برادر بزرگتر به سمت کسایی جذب می شیم که تصور می کنیم نیازهای عاطفی دارن و از حضور در اجتماع معذب هستن. قصد داریم شرایط را برای اونا بهتر کنیم . اگه جذب رابطه عاشقانه با افراد تودار و منزوی می شید ، وقت اون رسیده از خودتون بپرسین آیا پدر/مادرمن نیز به همین صورت (یعنی گوشه گیربودن؟ ) کدوم یکشون درست مثل این شخص بامن رفتارمی کردن؟ حدس اینکه  دست کم یکی از والدین یا سرپرست شما هم دچارچنین اختلالی بوده . یعنی از نظر عاطفی نمیتونستین باهاش  ارتباط برقرارکنین . هیچ کدوم از کارهایی که می کردید علاقه ای رو در اون برانگیخته نمیکرد ویا باعث نشون  دادن محبت واقعیش به شما نمی شد . متاسفانه این انزواطلبی و توداری که در مراحل اول زندگیش به و جود اومده  شما رو  با خواسته ی سیری ناپذیر تنها می ذاره که هیچ وقت شخص منزوی اون رو بر آورده نمیکنه .

 

انواع اسکیزوئید:

√اسکیزویید سست و بی‌حال:

این گروه هیچ وقت به موقع به جایی نمیرسن.با یک کار ساده سریع بی حال و خسته میشن.بسیار تنبل هستن و مسئولیت پذیر نیستن.

معمولا به دنبال  لذت های  بسیار ساده مثل (تلویزیون دیدن ) هستن .

در روابط ، ساده و گوشه گیر هستن.سبک زندگیشون بسیار ساده و تکراریه.

در برابر رنجش ها ملایم و آرام و بی تفاوت هستن.

 

 

√اسکیزویید تنها :

این افراد در دوران کودکی یا طرد شدن یا با خشم شدید روبرو شدن.

بی خانه مان هستن و به خاطر عزت نفس پایین همیشه در حاشیه هستن.معمولا شغل های رده پایین دارن و در زندگی به پوچی و بیهودگی میرسن.

این افراد گرچه میتونن با دیگران ارتباط بگیرن ، اما یاد گرفتن که اگه نیازاشونو بیان کنن همیشه با اضطراب و دل آشوبه همراهه.

 

 

√اسکیزویید بی عاطفه :

این افراد نمیتونن با بقیه همدلی کنن.نسبت به روابط اجتماعی بی اعتنا هستن.اصلا معنی روابط انسانی رو نمیدونن.همدلی و همراهی با دیگران براشون سخته.

در موقعیت هایی که چهار چوب وجود داره راحتترن.

 

 

√اسکیزویید بی توجه به واقعیت :

این افراد رویایی هستن و کلا از واقعیت به دورن.متوجه موضوعات نمیشن و کلا هیچی براشون اهمیت نداره.

بیشتر از هر نوع دیگه ای  فراموش کارن.

از بیرون به نظر میاد که دارن فکر میکنن ، ولی از درون به هیچ چیزی فکر نمیکنن. با جهان قطع ارتباط کردن و فقط حضور فیزیکی دارن و از نظر فکری و شناختی  غایب هستن.

 

ملاک های تشخیص این اختلال:

 

  • بی اعتنا به انتقاد و تحسین
  • سرد بودن در روابط و کناره گیری از اونا
  • نداشتن دوست صمیمی ( به جز خویشاوندان نزدیک )
  • لذت نبردن از فعالیت ها و کم تعداد بودن فعالیت های لذت بخش
  • عدم تمایل یا تمایل کم به داشتن ارتباط
  • ترجیح دادن فعالیت های انفرادی
  • تمایل نداشتن به روابط نزدیک

 

نویسنده : مژده خواجه پور – الهه طحان

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا